Teplejší a útulnější

Ačkoliv dnes mnozí dávají přednost chladné, a jednoduché modernosti, a především bezproblémové údržbě, stále se najdou tací, kteří touží především po útulném domově. Jak dosáhnout toho, aby vaše bydlení působilo teple a příjemně? Textilie jsou odpovědí.

Polštářky

Dekorační polštářky nejsou žádnou novinkou, koneckonců si v nich libovaly už naše babičky. Spousta lidí od nich však upouští z důvodu snazší údržby, přitom mohou domov velmi zútulnit. Stačí jen zvolit správný materiál a barvy. Dekorační polštářky vypadají dobře na gauči, v křesle, na ustlané posteli, nebo třeba i na venkovním posezení. Lze zvolit ze spousty vzorů a motivů, rovněž pak druhů látky. Oblíbené jsou v poslední době především chundelaté, a plyšové polštářky.

dekorační polštářky

Přehozy

Rovněž na přehozy a návleky není radno zapomínat. Správný návlek ochrání židle i pohovku, a pokud zvolíte hezký vzor, může váš domov vypadat hned o něco lépe. Nemluvě o tom, že v tomto případě se jedná o usnadnění údržby, protože potah snadno vyperete v pračce. Dále pak přehoz na postel, který schová i špatně ustlané peřiny, a ložnice tak vypadá uklizeně, a útulně zároveň.

Koberečky

Řeč není o velkých kobercích, které zakrývají podlahu v celé místnosti. Odhalené podlahy totiž působí stylověji, a jejich údržba je o něco snazší. Kusové koberečky však dodají domovu na útulnosti, i na stylu. Jejich údržba je také nenáročná, protože je obvyklé stačí projet vysavačem, učesat a vyklepat. 

deka v křesle

Závěsy

Ačkoliv již máte jistě žaluzie, a na záclony jako takové nemáte ani pomyšlení, můžete si k oknu pověsit stylové závěsy, které budou ladit se zbytkem místnosti, a dodají oknu romantický vzhled.

Deky

Rovněž není od věci strategicky po domě  rozmístit stylové heboučké deky, které nejen že dobře vypadají, ale kdykoliv se do nich můžete zabalit, a příjemně se zahřát. Dvě dáte do obývacího pokoje, jednu do křesla v ložnici, a jedna nebude na škodu ani v pracovně.